Leonard Hofstadter

Leonard Hofstadter

Dr. Leonard Hofstadter Leakey, egy kísérleti fizikus a Kaliforniai Technológiai Intézetben. Szobatársa Sheldon Cooper-nek, együtt laknak egy lepusztult bérház egyik apartmanában (4/A). Leonard New Jersey-ből származik, majd a Princetoni Egyetemre járt, ahol 24 évesen doktori címet szerzett. A doktori védése alkalmával előadott értekezése, ami a kísérleti részecskefizikáról szólt, az év értekezése díjat kapta.
Igaz a harmadik évad végén kiderül, hogy már 7 éve él együtt Sheldon-nal, akivel a legjobb barátok, mégis sokszor kerül Sheldon miatt kellemetlen helyzetbe. Ilyenkor Leonard mint egy tolmács igyekszik viselkedni Sheldon és a többiek közt, elmagyarázva Sheldon viselkedésének okait. Karaktere a sorozatban az ‘egyenes ember’ szerepét kapta.
Amíg a sorozatban szereplők közösségi társas életre szinte teljesen alkalmatlanok, Leonard kilóg közülük a sorból. Nála egyedül megvan az igény és a hajlandóság arra, hogy különböző társadalmi csoportokhoz csatlakozzon, ismerkedjen, beilleszkedjen.
A fiúk közül Leonard tűnik a legalkalmasabbnak a csoport vezetésére, ahogy Sheldon is mondja, a csapatban Leonard a “Kirk”.
A sorozatban Leonard-ot gyengéd szálak fűzik Penny-hez, A folyamatos “se veled, se nélküled” kapcsolatuk külön érdekességekkel szolgál a sorozatnak.