Sheldon meg is halhatott volna a 3. évadban!!

Az Agymenők szemfüles rajongói ismét egy apró érdekességet/hibát találtak a sorozatban. Állításuk szerint, ha a sorozatban a valós élet törvényei uralkodtak volna, Sheldon Cooper (Jim Parsons) nem élte volna meg a 3. évad végét!

A harmadik évad 9. részében(A bosszú képlete) Sheldon Cooper és Barry Kripke (John Ross Bowie) párharca újabb szívatáshoz érkezett. Sheldon lehetőséget kapott egy rádiós interjúra, amit Kripke elég sajátos módon kívánt megzavarni.

Sheldon csokornyakkendőben az interjú előtt

Az Agymenők ezen epizódjában Barry Kripke héliumot fúj abba a szobába, ahol Sheldon Cooper a rádiós interjúját adja. A hélium persze elvékonyítja Sheldon hangját, így az interjú teljesen komolytalanná válik. A szívatás sikerül!

Barry Kripke héliumot enged a szobába

Hol is van ezzel a baj? Mi az ami a való világban máshogy alakult volna? Ha a valós életben olyan sok héliumot fújunk egy légtérbe, ami úgy is elvékonyítja a hangukat, ha csak természetesen lélegzünk….. az nagyon sok héliumot jelent. És mivel a hélium könnyebb, mint az oxigén, a helységben a légzéshez és túléléshez szükséges oxigén csak – nagyjából – a hélium réteg alatt tud elhelyezkedni. Így Sheldon az interjú végét nagy valószínűséggel nem élhette volna meg.

Sheldon fuldoklik a héliumtól

Szerencsére a sorozatban ez nem így történt és egészen a 12. évad végéig nézhettük Sheldon Cooper kalandjait! 🙂 És utána pedig az Ifjú Sheldon történeteit!

Sheldon a rádió interjú alatt