Így kéri meg Sheldon Amy kezét!

Talán az Agymenők 10. évad befejezése lepte meg eddig a legjobban az Agymenők rajongókat, amikor is Amy és Sheldon kapcsolata egy hatalmas szintet lépett.

Erről az epizódról, a sorozat egyik írója, Steve Molaro így nyilatkozott:

„Egy héttel az évad vége előtt tudatta Amy Sheldonnal, hogy legalább három hónapra a Princeton-ra megy. Ez volt az első momentum, ami elgondolkodtathatta Sheldont, hogy valójában milyen is a kapcsolata Amy-vel, hol is tart jelenleg a kapcsolatuk.
Ez az információ már Sheldon fejében motoszkált, amikor „ráküldtük” Dr. Ramona Nowitzki-t (alakítja: Riki Lindhome), hogy legyeskedjen Sheldon körül, udvaroljon neki. Ez a szokatlan helyzet biztosan még jobban elgondolkodtatta Sheldont…”

Ramona legyeskedése Sheldon barátainak is feltűnt és szóltak is neki, de Sheldon – természetesen – nem értette, hogy mire is gondolhatnak.
Ettől függetlenül mégis úgy döntött, hogy megkérdezi a lányt, hogy érez-e valamit iránta vagy sem. Nagy meglepetésére Ramona – a válaszadás helyett – megcsókolta Sheldont.

Ramona Sheldon csók

Sheldont annyira sokkolta a helyzet, hogy azonnal taxiba pattant, majd repülőre és meg sem állt Amy szállodájáig.

Sheldon kopog Amy ajtaján

Sheldon szokás szerint háromszor kopogott, Amy-nek pedig tátva maradt a szája, amikor ott látta Sheldont az ajtó előtt térdre rogyva, kezében a nagymamája jegygyűrűjével.

Hogy Amy mit válaszolt a lánykérésre, azt a 11. évad első részéből megtudjuk!