Egyéb

Agymenők: a lift története – így romlott el! (VIDEÓ)

A lift az Agymenők sorozatban majdnem 12 évadon át nem működött. Azért csak majdnem 12 évadon át, mert a 12. évad utolsó előtti részben „váratlanul” megjavították. Addig a részig mindenki számára teljesen egyértelmű volt, hogy a lift nem használható, a társasház lakói pedig gyalog kénytelenek az emeleteket megmászni.

Közeledve az Agymenők sorozat vége felé (12. évad), egyre több kéréssel ostromolták a rajongók a sorozat készítőit: mi történjen még MINDENKÉPPEN a sorozatban, mielőtt az véget ér. Szinte minden rajongónak volt egy listája azokról a dolgokról, amiket látni szeretett volna még a sorozat befejezése előtt. Hogy mi volt ezek közül a legnépszerűbb? Természetesen a lift megjavítása.

Nekünk, nézőknek végül nem kellett csalódnunk: az utolsó, dupla epizód első részében a lift (újra) működött. A jelenetben Leonard éppen egy kis beszélgetésre hívja Sheldont a lépcsőházba, mert egyre feszültebb lett a viszonya Amy-vel a Nobel-díj miatt. Leonard és Sheldon beszélgetése közben váratlanul kinyílik a lift ajtaja és Penny lép ki belőle: „Nem hihetetlen? Megjavították a liftet!” 🙂 (A liftes jelenet főpróbájáról, videóval itt írtunk.)

Ez volt egyik legjobban várt pillanat a rajongók körében. (Külön vicces, ahogy Sheldon menekülni próbál és lefut a lépcsőn, de a liftnek köszönhetően Penny a földszínten már várja.)

Tehát azt tudjuk, hogy a lift egyszer tönkrement. De mitől is ment tönkre? És mikor?

Agymenők – A lift története

A sorozat nem mutja be, hogy hogyan javították meg, de azt tudhatjuk, hogy mitől ment tönkre a lift. És azt is, hogy mikor. A sorozat 2007-ben indult, de a lift már évekkel előtte nem működött, pontosabban már 2003-ban.

Honnan tudjuk mindezt? Leonard meséli el Penny-nek, körömlakkozás közben a 3. évad 22. részében („A lift titka” ). Itt árulja el, hogyan mentette meg pár éve Sheldon az életét: A történet Sheldon-ék konyhájában kezdődik, ahol Leonard, Howard és Raj hajtóanyagot készít Howard rakétájához. A srácok nem mérik ki pontosan az egyik hozzávaló mennyiségét, így a készülő hajtóanyag füstölni kezd. Az egyedüli megoldás, hogy megszabadulnak a füstölgő tartálytól.

Leonard a lifttel akarja a tartályt a az emeletről levinni, viszont Sheldon pontosan tudja, hogy már nincsen annyi idejük a robbanásig. Így a tartályt a liftbe helyezi, Leonardot a liftből kirángatja és a liftet a földszintre küldi. Ez menti meg Leonard életét, mivel az üzemanyag a liftben néhány másodperc múlva az felrobban.

Így már azt is tudjuk, hogy a mindig szabálykövető Sheldon, miért nem kérte meg soha a karbantartókat, hogy javítsák meg a liftet… hiszen pont miatta romlott el. 🙂
Hát, ez az Agymenők liftjének története! 🙂

Hogy mi volt a második legnépszerűbb kérés a rajongóktól a sorozat készítői felé? A nézők mindenáron tudni szerették volna, hogy mi Penny vezetékneve 🙂

Az Agymenők a CBS csatorna legnépszerűbb sitcom-ja 2007-ben debütált, és négy (aztán hét) barát történetét mutatta be a kaliforniai Pasadena-ból.

Legfrissebb cikkek

Újra szingli Kaley, az Agymenők sztárja!

A "The Big Bang Theory" sztárja, Kaley Cuoco (35) szakított férjével, Karl Cook-kal (30) -…

2021-09-05

Friss képek a Cooper testvérekről! :) Az Ifjú Sheldon!

Az Ifjú Sheldon 5. évad premiere 2021. október 7én érkezik. Aki látta az Ifjú Sheldon…

2021-08-27

„Stuart” tényleg egy képregényboltban dolgozott? :)

Tényleg. Mégpedig New York-ban. És Kevin Sussman(Stuart) a napokban vissza is ment ebbe a képregényboltba,…

2021-07-18

„Penny” Kaley Cuoco így tartja magát fitten :)

A COVID miatt nem csak nekünk problémás eljárni sportolni/edzeni... Az elmúlt évben, az Agymenők Penny-jének…

2021-05-01

Lesz Ifjú Sheldon 5-6-7. évad is! :)

Pár napja kaptuk a jó hírt, hogy az amerikai CBS csatorna - az első 4…

2021-04-04

William Shatner 90 éves!

Kirk kapitányként híressé vált William Shatner 90. szülinapját ünnepli! /1931.03.22/ :) A színész önmagát alakítva,…

2021-03-28

A weboldal Cookie-kat használ.