10 érdekesség az Agymenőkről :)

Az Agymenők sorozatot Chuck Lorre-nak köszönhetjük, aki már korábban is részt vett hasonlóan sikeres produkciók elkészítésében. Ilyen volt például a Két pasi, meg egy kicsi. Miközben az Agymenők sorozat a végéfelé közeledik, a sorozat sikere töretlen. A CBS már többször megrendelt újabb és újabb évadot, a főszereplők gázsija pedig már eléri az epizódonkénti 1 millió dollárt.

Íme 10 dolog az Agymenők sorozatról, amit talán sokan nem tudnak, tudtak.. 🙂

  1. Leonard sosem igazi szeműveget visel
  2. A BAZINGA használata a grapefruit gyümölcshöz kapcsolható
  3. Jim Parsons sosem nézett Star Trek-et
  4. Raj problémája egy létező probléma
  5. A Soft Kitty egy létező dal
  6. Howardot egy létező személyről nevezték el
  7. Sheldon és Leonard egy létező személyről kapta a nevét
  8. A két főszereplő randizott a valóságban is
  9. Penny eredetileg nem volt betervezve a sorozatba
  10. Nem „The Big Bang Theory” volt a sorozat eredeti címe

Leonard sosem igazi szeműveget visel

Johnny Galecki a valóságban nem hord szeműveget, így a forgatások alatt se lenne szüksége rá. Az általa alakított karakter viszont szeműveges, így legtöbbször csak a szeműveg keretét hordja (vagy néha sima üveg van a keretben).

A BAZINGA használata a grapefruit gyümölcshöz kapcsolható

A történet Stephen Engel és Bill Prady kölcsönös szívatásához nyúlik vissza. Az egyik ilyen „vicces” alkalommal Engel egy grapefruitot adott Prady-nek. Amikor Prady enni kezdte a gyümölcsöt – vagyis csak meg akarta enni – akkor vette észre, hogy a gyümölcsnek csak a héjját kapta meg, ügyesen összeillesztve. Ekkor kiáltott fel Engel először, hogy BAZINGA!

(Hát… nagyon vicces fickók ezek a Engelék. 🙂 )

Jim Parsons sosem nézett Star Trek-et

Igaz, hogy a sorozatban Sheldon egy hatalmas nagy Star Trek rajongó, viszont a karakterét megvalósító Jim Parson a való életben egy részt sem látott a mozifilmekből, illetve a sorozatból.

Raj problémája egy létező probléma

A sorozat elején Raj nem tudott a nőkhöz szólni mindaddig, amíg nem ívott meg valamennyi alkoholt. Ez a „betegség” tényleg létezik.. annyi különbséggel, hogy nem a Raj-t alakító Kunal Nayyar szenved ebben, hanem az egyik író, Bill Prady. (Valószínűleg ezen a grapefruit sem segített volna)

A Soft Kitty egy létező dal

A sorozatban elég sokszor elhangzó Soft Kitty dal nem egy kitalált dal. Meg fogtok lepődni, de ez is Bill Prady-től származik. Iskolás korában volt egy tanára, aki folyamatosan egy ausztrál dalt énekelt. Ez volt a Soft Kitty.

Howardot egy létező személyről nevezték el

Howard Wolowitz egy létező személy, aki a sorozat egyik írójának korábbi kedvenc munkatársa volt. Hogy melyik volt ez az író? Azt gondolom, hogy ha leírom a nevét…. ismerősen fog hangzani: Bill Prady.

Sheldon és Leonard egy létező személyről kapta a nevét

Szerintem nem okozok meglepetést azzal, ha azt mondom, hogy Sheldon és Leonard is egy valós személyről kapta a nevét. Viszont, ha azt mondom, hogy a két főszereplő 1 emberről lett elnevezve… az már egyből érdekesebben hangzik. A sorozat alkotói (igen, Bill Prady is köztük van 🙂 ) nagy rajongói voltak a híres amerikai producernek, Sheldon Leonard-nak. Azt hiszem ennél több magyarázat nem is szükséges 🙂

A két főszereplő randizott a valóságban is

A sorozatban szereplő Penny és Leonard, azaz Kaley Cuoco és Johnny Galecki a való életben is egy párt alkottak. (Igen, ez még azelőtt volt, hogy Kaley férjhez ment egyszer, majd utána még egyszer). A sorozat miatt Kaley és Johnny titokban találkoztak, még a kolegák sem tudtak sokáig a kapcsolatukról. Nagy valószínűséggel pont ez a titkolózás lett a szakításuk egyik oka.

Penny eredetileg nem volt betervezve a sorozatba

A sorozatban „Lenny” nagy szerelme majdnem nem is jött létre. Az eredeti tervek szerint (sőt, a pilot részt is Kaley nélkül forgatták) Amanda Walsh lett volna Sheldon és Leonard szexi szomszédja, akit nem is Penny-nek, hanem Katie-nek hívtak volna. Csupán azért nem Amanda Walsh maradt a sorozatban, mert egyéb más projektek miatt nem ért rá. (Szerintünk már nagyon bánja…)

Nem „The Big Bang Theory” volt a sorozat eredeti címe

Mi ezen csodálkoztunk a legnagyobbat. A sorozat eredeti címe „Lenny, Penny, and Kenny” volt. Csak hálát tudok adni az égnek, hogy meggondolták magukat, és „The Big Bang Theory” lett 🙂

Érdekesnek találod a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is! Kösziii 🙂